Hľadá sa zdravý rozum

12. februára 2022, mirkoslav, Nezaradené
Všetko začalo v roku 2018, keď SNS kúpila americké stíhačky. Už pri tejto kúpe dobre vedeli, že ich budú servisovať Američania. Určite vedeli aj to, že k tomu bude potrebná nejaká zmluva.
Spomínate si, ako Fico vždy inak hovoril k národu a niečo úplne iné hovoril napríklad Merkelovej?
Garantujem vám, že keby bol pri moci, táto bezvýznamná zmluva by bola v pokoji a bez protestov dávno podpísaná.
Ale voľby nevyhral. Jeho kamaráti sú trestné stíhaní. Dobre vie, že to hrozí aj jemu. Využíva všetko, čo sa dá, aby situáciu zvrátil. On a jemu podobní tu rozpútali hotové šialenstvo. Tu vôbec nejde o zmluvu, ani o zradu. On iba potrebuje zvrátiť beh udalosti, ochrániť sám seba a prepustiť svojich „politických väzňov“ skôr, ako začnú rozprávať.
A keď už spomínam politických väzňov – môj otec bol za vykonštruovanú zradu odsúdený na 18 rokov väzenia. Pozerám okolo seba a zisťujem, že naša temná minulosť znova prichádza.
Na FB vidím zoznamy zradcov národa a volanie po pomste. Každý druhý je žalobcom, prokurátor je „náš“ a je pripravený. Zberba si žiada krv, najlepšia by bola okamžitá poprava. Stále je veľa aj „našich sudcov.“
Dnes už takmer nik nevie, čo sa dialo v 50-rokoch. Ja vám to poviem – dialo sa presne to, čo ľudia chcú dnes. Desí ma, že niečo podobné možno chcú aj niektorí moji priatelia. Aj vtedy všetko začalo nezmyselným obviňovaním a zatýkaním, prokurátor plnil rozkazy ruských poradcov, sudcovia súdili vymyslených zradcov. V uliciach a vo fabrikách sa podpisovali petície, aby zradcovia ľudu boli popravení.
Mám z toho všetkého zlý pocit v žalúdku.
Bývalý premiér je schopný urobiť pre svoju záchranu všetko. Všetko! Potrebuje vyhrať budúce voľby, asi sa mu to podarí, pretože terajšia vláda sklamala na celej čiare. Ale to, čo tu opoziční politici rozpútali, je strašné. Strašné je aj to, ako ľahko dokázali ľudí zmanipulovať a rozbesniť.
Pravdupovediac, neviem čo s tým. Musím len dúfať, že ľudia si zachovajú zdravý rozum.
Ale keď vidím, kam to všetko smeruje, začínam si myslieť, že žiadny zdravý rozum už neexistuje.