Založ si blog

Ako som zaplatil vydieračom

Keď som sa pred rokom dozvedel, že futbalovú Ligu majstrov nebude dávať verejnoprávna televízia, tušil som, že bude zle.
Na Slovensku vlastní práva Orange. Ich televíziu používa len zlomok ľudí, my ostatní sme odsúdení na to, aby sme futbal pozerali na počítači, alebo káblami spájali svoje zriadenia s televízormi.
Mesačné predplatné na Ligu majstrov stálo 4 eurá. Pomyslel som si – no dobre, však oni tie práva kúpili, tak nech sa im to vráti. O pár mesiacov zvýšili cenu na 6 euro! To som ešte akosi dokázal pochopiť, lebo napríklad v Česku to stojí 199 korún, teda asi 7,50 €.
Ale včera som platil neuveriteľných !!! 12 – DVANÁSŤ – euro !!! za mesačné predplatné.
A to už sa mi pochopiť nedá. Orange sa jednoducho rozhodol, že nás poriadne ošklbe. Vôbec nás neberie ako priateľských zákazníkov. Sme pre nich len blbci, ktorí zaplatia koľko povie. Tak si teda povedal! Ligu majstrov zneužil na to, aby nás -fanúšikov futbalu- doslova vydieral. Mňa tých 12 euro samozrejme nezruinuje, ale k futbalu si sadám s pocitom, že ma niekto sprosto odrbáva.
Bohužiaľ, tak je to už vo všetkom. Nemáš peniaze – nepozeráš futbal. Nemáš peniaze – nekúpiš si lieky. Nemáš peniaze – nikoho nezaujímaš.
Orangu som teda dobrovoľne-nasilu prispel. Bude mať na šéfov plat, aj na ples v opere. Ale keby ma na ten ples náhodou chceli pozvať – NEPRÍDEM! Nech si ho strčia do zadku. S vydieračmi sa baviť nebudem.

Snežný muž a učenlivý pes

22.11.2023

Jetyho veľmi hnevali turisti, ktorí neposlúchali žiadne príkazy ani zákazy. Chodili si, kade sa im zachcelo, trhali chránené rastliny a zvieratám kradli čučoriedky. Ale nemohol s tým nič robiť, pretože ľuďom sa vyhýbal. Keby ľudia zistili, že v Tatrách žije Snežný muž, určite by ho chytili a posadili za mreže v Zoologickej záhrade. A život za mrežami si nevedel [...]

Jety a mikulášsky večierok

19.11.2023

Jety mal rád chlad, zimu a studenú vodu. Nečudujte sa – Jety je predsa Snežný muž. Vo svojej jaskyni pod Gerlachovským štítom nemal žiadne kúrenie, zato mal poriadne vetranie. V zime rád chodil na dlhé prechádzky. Turistom sa vyhýbal, pretože sú otravní, lozia po celých Tatrách a všade rozhadzujú odpadky. Ale bol veľmi zvedavý, čo turisti robia, keď sú doma. [...]

Snežný muž a drzá turistka

17.11.2023

Jety mal rád dlhé prechádzky po tatranských chodníkoch. Ľudom sa vyhýbal, pretože sa nevedeli slušne správať. Boli všade, robili krik a nechávali za sebou hromadu odpadkov. Jetyho to veľmi hnevalo. Rozmýšľal, že by sa pridal k strážcom Tatranského národného parku. Drzým turistom by dával pokuty a zaháňal by ich späť na turistické chodníky. Ale potom sa dozvedel, [...]

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

mirkoslav

mirkoslav.com - chlap v prechode :-)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 57
Celková čítanosť: 646327x
Priemerná čítanosť článkov: 11339x

Autor blogu

Kategórie